Skip to main content

Veiligheidsdiensten

Uitdagingen voor de veiligheidsdiensten

Altijd en overal beschikken over realtime informatie en communicatie is essentieel voor hulpverlening medewerkers. Dit zorgt voor een aantal specifieke uitdagingen waar zeker rekening  mee gehouden moet worden bij het kiezen van de juiste apparatuur.

Lees verder
Ruime ervaring met hulpdiensten
Totaaloplossingen
Verhoogde efficiëntie

Uitdagingen voor de veiligheidsdiensten

Mobiele data terminals

MDT-systemen (Mobiele Data Terminals), ook gekend als handheld terminals, zijn voor veiligheidsdiensten een uitermate geschikte toevoeging aan hun arsenaal. Door digitaal informatie te voorzien en beschikbaar te stellen kan kordaat gereageerd worden zonder tijdverlies. Bovendien worden de producten met onze expertise geconfigureerd en ingericht zodat u ze meteen kan gebruiken.

Betrouwbare oplossingen voor brandweer en ambulance

Voor ambulances en brandweerwagens is tijd van levensbelang, letterlijk. Er dient altijd snel gehandeld te worden. DatAction levert totaaloplossingen die informatievoorziening ter plaatse, navigatie en stabiele verbindingen mogelijk maken.

Welke uitdagingen hebben veiligheidsdiensten?

  • Computers, devices en terminals moeten 24/7 werken in deze sector. Een defect of storing is uit den boze en mag niet voorkomen zodat de hulpverlening ten alle tijden beschikbaar en bereikbaar is.
  • Hardware moet geschikt zijn voor voertuiggebruik en op locaties waar het incident zich voordoet. Ze moeten dan ook bruikbaar blijven in moeilijke omstandigheden zoals bijvoorbeeld een brand of overstroming. Bovendien kan ook de werkkledij van bijvoorbeeld brandweermannen voor een extra moeilijkheid zorgen bij gebruik van de toestellen. Ook op vlak van gebruiksvriendelijkheid en multi-inzetbaarheid moet de hardware dus aan bepaalde specificaties voldoen.
  • Informatie moet in realtime verwerkt kunnen worden via stabiele en storingsvrije verbindingen.
  • Totaaloplossingen moeten storingsvrij functioneren in een voertuig.

Om deze uitdagingen aan te gaan is er de nodige kennis en ervaring nodig. DatAction heeft tal van oplossingen gerealiseerd voor hulpdiensten in België en Nederland. Hierdoor hebben we ruime ervaring in het betrouwbaar opleveren van MDT-systemen. Al meer dan 500 hulpverleningsvoertuigen zijn voorzien van de systemen van DatAction.

Op zoek naar een betrouwbare hard- en software partner om uw veiligheidsdienst te moderniseren? Neem gerust contact op voor vrijblijvende informatie en advies op maat.

Automotive

Lees verder

Voeding

Lees verder