Skip to main content

E-commerce

Automatisering voor e-commerce warehousing

Een van de meest opvallende trends in dit digitale tijdperk is geautomatiseerde e-commerce. De geoptimaliseerde processen zorgen voor een enorme vooruitgang waarmee ondernemers tijd en geld besparen en meer verkoop realiseren. Uiteindelijk biedt het de mogelijkheid voor bedrijven om exponentieel te schalen.

Hoewel sommigen geautomatiseerde e-commerce identificeren met robots die artikelen uit de schappen halen, is het meer dan dat. Geautomatiseerde handel is een overkoepelende term die wordt gebruikt om te verwijzen naar alle software, hardware en strategieën die worden gebruikt om de processen van e-commerce merken te automatiseren.

Lees verder

E-commerce

Uitdagingen in E-commerce

Bedrijven in de E-commerce sector kampen vooral met uitdagingen om de levertijden te optimaliseren, de traceerbaarheid van goederen te garanderen en retourneringen op te volgen. Om hier optimaal op in te spelen moeten deze bedrijven alle processen op en rond hun magazijnen goed kunnen beheren. Denk hierbij aan de in- en uitvoer van goederen, verpakkingen, etiketten…

  • Bepaalde webshop voorraden moeten gescheiden blijven van de gewone retail voorraden. Dit vooral om administratieve redenen en omdat bepaalde producten simpelweg niet aangeboden worden in de fysieke winkel.
  • E-commerce bedrijven maken meestal gebruik van uitgebreide magazijnruimten, omdat hun aanbod veel ruimer is dan in klassieke winkels. Dikwijls wordt hier ook in de hoogte gewerkt bij het stapelen van goederen en dit brengt dus een extra moeilijkheidsgraad met zich mee.
  • Webshops willen een zo snel mogelijke doorstroming van de producten. Bestellingen worden dikwijls last-minute doorgegeven om de producten de volgende dag nog te kunnen leveren. De doorlooptijden worden dus zeer beperkt.
  • Online verkoop zorgt ook voor piekmomenten die opgevangen moeten worden door geautomatiseerde processen. Denk aan orders die binnenkomen in het weekend en die allemaal verwerkt moeten worden in het begin van de week.

Onze E-commerce oplossingen bieden de mogelijkheid om de productie- en distributieprocessen op te volgen en te optimaliseren, en bovendien verkleinen ze ook de foutenmarge.

Zet uw bedrijf ook in op online verkoop en e-commerce? Informeer vrijblijvend naar onze producten en oplossingen om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Kies voor een hogere efficiëntie en minder fouten

Samen met u halen we het maximale resultaat uit uw warehouse of logistiek centrum.
Stuur een bericht of bel ons direct voor een afspraak.

Younes ben Mohamed
Technical Manager

Kies voor een hogere efficiëntie en minder fouten

Samen met u halen we het maximale resultaat uit uw warehouse of logistiek centrum. Stuur een bericht of bel ons direct voor een afspraak.

Stuur mij een berichtOf bel +32 53 825 880

Younes ben Mohamed
Technical Manager