Skip to main content

Automotive

Een markt waarin just-in-time leveringen cruciaal zijn

Continuïteit garanderen vraagt voor doordachte oplossingen. DatAction levert robuuste oplossingen aan automotive en productie-omgevingen, die in uitdagende omstandigheden altijd een optimaal resultaat moeten leveren.

De automotive branche is een uiterst competitieve markt waarin just-in-time leveringen cruciaal zijn. Daarom is het van essentieel belang om de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten. Industriële computeroplossingen vragen om die reden een specifieke benadering.

Lees verder

Automotive

Uitdagingen in Automotive

Technologische evolutie en onzekerheid (diesel, benzine, elektrisch…) vraagt enerzijds hogere R&D budgetten, wat de sector anderzijds uiterst kost- en cashgevoelig maakt. Daarom kampen bedrijven in de automotive sector vooral met uitdagingen om de productiviteit te verhogen, de kwaliteit te verbeteren, de traceerbaarheid in de toeleveringsketen te garanderen, en allerlei regelgevingen na te leven. Om hier optimaal op in te spelen moeten deze bedrijven alle elementen op en rond de productievloer goed kunnen beheren. Denk hierbij aan het productieproces, de in- en uitvoer van goederen, het gebruikte materiaal, het personeel… De meest voorkomende uitdagingen in de automotive industrie zijn onder andere:

  • Ergonomie en gebruiksvriendelijkheid. De apparatuur moet het uitvoeren van verschillende handelingen gemakkelijk, duurzaam en gebruiksvriendelijk maken.
  • Een doordacht serviceplan om de continuïteit te garanderen. Dit is noodzakelijk in een sector waar veel just-in-time levering plaatsvinden.
  • Communicatie. Uitdagende industriële omgevingen kunnen mobiele communicatie belemmeren of zorgen voor storingen.

Onze Auto-ID-oplossingen bieden de mogelijkheid om de productie- en distributieprocessen op te volgen en te optimaliseren, en bovendien verkleinen ze ook de foutenmarge.

DAF

DatAction levert aan DAF een breed assortiment aan robuuste mobiele devices, zoals scanners, handterminals, truckterminals en printers met bijbehorende media. Om een goede werking van de apparatuur te ondersteunen, verzorgt DatAction ook het onderhoud op deze apparatuur. Elk kwartaal wordt er een Site Care uitgevoerd en een rapportage uitgebracht van de verrichte werkzaamheden. Ook wordt er periodiek een Technology Update Dag gehouden voor de key-gebruikers van DAF.

Volvo Group

Volvo was op zoek naar een betrouwbare Belgische partner voor de ondersteuning van hun picking oplossing. DatAction levert de lokale ondersteuning op al hun voicepicking en scanning oplossingen.

TI-Automotive

In 2004 besloot TI-Automotive om de productie ondersteunende processen in Lokeren beter te gaan opvolgen en dit te standaardiseren. DatAction implementeerde hiervoor een betrouwbare oplossing voor elke uitdaging. Momenteel is elke oplossing met terminal, scanner en printer gestandaardiseerd in elke Europese vestiging.

Kies voor een hogere efficiëntie en minder fouten

Samen met u halen we het maximale resultaat uit uw warehouse of logistiek centrum.
Stuur een bericht of bel ons direct voor een afspraak.

Arne Van Erum
Business Development Engineer

Kies voor een hogere efficiëntie en minder fouten

Samen met u halen we het maximale resultaat uit uw warehouse of logistiek centrum. Stuur een bericht of bel ons direct voor een afspraak.

Stuur mij een berichtOf bel +32 53 825 880

Arne Van Erum
Business Development Engineer