Handterminals

Handterminals zijn compacte handheldcomputers waar ook een barcodescanner ingebouwd is. Deze terminals worden in veel magazijnen ingezet, omdat het het werk van de magazijnmedewerkers een stuk efficiënter maakt.

Demo aanvragenBekijk onze merkenGebruik de selector

De voordelen van handterminals

Wanneer u handterminals inzet zorgt u ervoor dat de logistieke processen binnen uw magazijn sneller en soepeler verlopen. Ze kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo kan de terminal gebruikt worden om productinformatie en/of gegevens vast te leggen en door te sturen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Het raadplegen van informatie over artikelen
  • Artikelen in en uit boeken
  • Nieuwe artikelen toevoegen
  • Balansen van de voorraad opmaken

Een groot voordeel van handterminals is het gemak om snel en goed artikelen te kunnen scannen. De handterminal is gemakkelijk draagbaar en zeer mobiel. Je kan de scanner eenvoudig richten op de barcodes die je wilt scannen. De mobiliteit en het gemak waarmee handterminals gebruikt kunnen worden zorgt ervoor dat er sneller en efficiënter gewerkt kan worden, waardoor er tijd en geld bespaard wordt.

Handterminals naar uw behoeften

Er zijn veel verschillende handterminals op de markt en niet iedere werksituatie stelt dezelfde eisen aan de handterminal. Het is belangrijk om een handterminal te kiezen die aansluit op de behoefte van uw magazijn of fabriek.

De keuze van verschillende soorten handterminals is met de opkomst van touchscreens en smartphones alleen maar groter geworden. Het gebruikt wordt eenvoudiger door betere en sneller te begrijpen user interfaces, beeldschermen worden beter en voorzien van touchscreen en de processors worden sneller. Hierdoor zijn er ook meer opties en is de kans groter dat u een terminal vindt die precies aansluit bij uw behoeften. Selectie criteria worden onder meer bepaald door scanafstand, robuustheid en gewicht, noodzaak om keyboard input te kunnen geven en (ruwheid van) omgevingsfactoren.

De handterminal wordt in de eerste plaats vaak ingezet als mobiele barcode scanner. Maar welke barcode scanner is het meest geschikt voor het lezen van de barcodes in uw proces?

Op welke afstanden worden barcodes gelezen? Allemaal van dezelfde afstand, of zijn er verschillende scan afstanden? We zien soms situaties waarbij barcodes van heel dichtbij (enkele centimeters afstand) tot heel veraf (tot meer dan 10 meter leesafstand) gelezen moeten worden. En we hebben handterminals die geschikt zijn voor deze verschillende situaties.

Hoe robuust moet de handterminal zijn?

De werksituatie bepaalt vaak hoe robuust een handterminal moet zijn. Sommige omgevingen vereisen een zo compact mogelijke handterminal die klein en licht is om te dragen. In andere situaties is juist weer een handterminal nodig die bestand is tegen de meest veeleisende omgevingen, temperaturen, en bestand is tegen vallen en trillen.

Moet er een toetsenbord op de handterminal aanwezig zijn?

Veel handterminals hebben geen toetsenbord. Ze gebruiken een OnScreen Keyboard, een toetsenbord op het scherm. Dit is niet altijd de optimale werkwijze:soms is het handiger als de handterminal wel over een fysiek toetsenbord beschikt. Bijvoorbeeld als de medewerker handschoenen draagt tijdens het werk, of wanneer regelmatig gegevens moeten worden ingevoerd die niet gescand kunnen worden. In de keuzes van handterminals met een toetsenbord zijn weer veel verschillende keuzes te maken. Afhankelijk van het gebruik willen klanten soms liever meer of minder toetsen op het toetsenbord, of is de grootte van de toetsen belangrijk voor het bedieningsgemak.

Het kan voorkomen dat terminals in ruige omstandigheden gebruikt worden. Het is dan verstandig te kiezen voor water- en stofbestendige toestellen. Of wellicht gebruikt u de handterminals in een koel- of diepvries magazijn? Hier kunnen wij u ook in adviseren en zorgen dat u de handterminal kiest die past bij de werkomgeving. DatAction biedt veel verschillende handterminals aan van onder andere de merken Zebra, Honeywell en Datalogic waardoor u altijd vindt wat u nodig heeft.

De mobiele verbinding van de handterminals

Een handterminal in een magazijn of fabriek staat meestal in verbinding met een centraal computersysteem via een Wi-Fi verbinding. Het bereik van de handterminal is hierdoor natuurlijk afhankelijk van het Wi-Fi netwerk. Wanneer er overal in het magazijn een stabiele en snelle draadloze verbinding is zult u geen problemen tegenkomen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kijkt DatAction graag mee met naar het verbeteren van uw Wi-Fi netwerk zodat u uw terminals zo efficiënt mogelijk kan inzetten.

Naast verbindingen via Wi-Fi ondersteunen we ook andere mogelijkheden om met handterminals te werken, bijvoorbeeld via een 4G verbinding. Dit wordt met name toegepast op grote bedrijfsterreinen, in havens of op vliegvelden.

Optimalisatie door DatAction

Zoekt u naar een manier om het gebruik van uw handterminals nog efficiënter minder foutgevoelig te maken? Wij maken het mogelijk om op verschillende manieren geluid, spraak en kleur toe te passen. Om ervoor te zorgen dat uw magazijnmedewerker niet constant op zijn scherm hoeft te kijken, kunnen wij door middel van een geluid meteen aan de medewerker laten weten of de scan correct is of incorrect. Door middel van spraak maken wij het mogelijk om bijvoorbeeld de medewerker direct te laten weten op welke locatie de voorraad moet komen te staan. Ook de user interface kunnen we optimaliseren. Het is essentieel dat de belangrijkste informatie direct zichtbaar is op het scherm, om zo tijdverspilling te voorkomen. Het gebeurt nog te vaak dat er gezocht moet worden naar de benodigde informatie op het scherm door kleine lettertypen of een te vol scherm. Door de belangrijkste informatie groot uit te beelden ziet de medewerkers meteen wat ze moeten weten.

Onze handterminals blinken uit in connectiviteit en barcodescanning, en bieden daarnaast RFID opties, camera’s en zijn voorzien van batterijen met hoge performance. Meerdere handterminals kunnen uitgerust worden met een handige pistol grip, en bieden naast een touch-screen ook een fysiek toetsenbord.

Connectiviteit

95%

Gebruiksvriendelijk

90%

Welke handterminal heb ik nodig?

Gezien de grote verscheidenheid aan handterminals kan het lastig zijn om de juiste te vinden. DatAction helpt u graag bij het vinden van de beste oplossingen en het optimaliseren van uw processen. Benieuwd naar de beste oplossing voor uw situatie?

Contact opnemen

Onze Handterminals merken

Loading

Vraag een offerte aan voor

Handterminals

"*" geeft vereiste velden aan

Uw gegevens

Kies voor een hogere efficiëntie en minder fouten

Samen met u halen we het maximale resultaat uit uw warehouse of logistiek centrum.
Stuur een bericht of bel ons direct voor een afspraak.

Reinier Peelen
Project Engineer

Stuur mij een berichtOf bel +31 321 314 220

Kies voor een hogere efficiëntie en minder fouten

Samen met u halen we het maximale resultaat uit uw warehouse of logistiek centrum. Stuur een bericht of bel ons direct voor een afspraak.

Stuur mij een berichtOf bel +31 321 314 220

Reinier Peelen
Project Engineer