Skip to main content

Augmented Reality (AR)

Augmented Reality combineert computer gegenereerde beelden met de echte magazijnomgeving.

Een efficiënte magazijnactiviteit is belangrijker dan ooit. In een competitieve zakelijke omgeving is het namelijk cruciaal om voorop te blijven. Daarom investeren steeds meer bedrijven in nieuwe technologieën en tools om de workflows binnen de magazijnen te optimaliseren. Het gebruik van Augmented Reality (AR) in een magazijn is een toekomstgerichte oplossing.

Lees verder
Werknemer heeft een augmented reality bril op in een magazijn.
Sneller werken door vrije handen
Minder fouten geeft lagere kosten en hogere klanttevredenheid
Gebruiksvriendelijk, waardoor minder trainingstijd nodig is

Hoe wordt Augmented Reality (AR) geïmplementeerd in magazijnen?

Augmented Reality (AR) combineert computer gegenereerde beelden met de echte magazijnomgeving. Medewerkers krijgen hierdoor waardevolle inzichten die kunnen helpen bij het efficiënter doorlopen van de processen.

Orders volledig samenstellen speelt een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat consumenten de juiste producten in de juiste hoeveelheden ontvangen. Voor heel wat logistieke bedrijven is dit een tijdrovend proces waarbij dikwijls honderden barcodes worden gescand vooraleer een bestelling effectief bij de klant terechtkomt. Door het gebruik van Augmented Reality (AR) verkort deze doorlooptijd aanzienlijk. Magazijnmedewerkers die apparaten gebruiken zoals barcodescanners of mobile devices met Augmented Reality (AR) kunnen snel en efficiënt de juiste artikelen identificeren en verzamelen.

In magazijnen kunnen bijvoorbeeld mobiele devices met camera ingezet worden om volledige rayons te scannen en moeiteloos meerdere barcodes tegelijk te vinden. De Augmented Reality (AR) software genereert vervolgens een overlay op het scherm die de locaties van specifieke producten toont. Hierdoor kunnen medewerkers bestellingen in slechts enkele seconden vervolledigen.

De voordelen van Augmented Reality (AR)

Het implementeren van een Augmented Reality (AR) applicatie biedt zowel voor het management als voor de operationele medewerkers tal van voordelen:

  • Orderpicken was nog nooit zo eenvoudig. Met een camerafunctie en Smartglasses werkt een picker handsfree, snel en zonder fouten.
  • Een alternatief voor Voice Picking met behoud van dezelfde prestaties.
  • Augmented Reality (AR) maakt onderdeel uit van een totaaloplossing waarbij hardware en software gecombineerd worden. De integratie met het achterliggende WMS of ERP systeem gebeurt erg vlot en efficiënt, zonder dat er ingrijpende wijzigingen dienen te gebeuren binnen dit WMS of ERP systeem.
  • Augmented Reality (AR) applicaties zijn zeer gebruiksvriendelijk en vereisen weinig tot geen technische kennis om doeltreffend te gebruiken.
  • Verhoogt de productiviteit van werknemers. Zij kunnen handenvrij werken en zich focussen op een correcte afhandeling van bestellingen. Bovendien wordt de veiligheid in het magazijn verhoogd.
  • Verbeteren van de customer service. De doorlooptijden van leveringen worden geoptimaliseerd. Een bedrijf kan zich hierdoor klantgerichter opstellen.

Augmented Reality (AR) zorgt voor een stroomlijning van uw bedrijfsprocessen met medewerkers die veilig en ergonomisch werken.

Inzetten op de toekomst? Neem gerust contact op voor meer informatie rond onze Augmented Reality (AR) bedrijfsoplossingen.

Uw vraagstuk

U legt uw vraagstuk bij ons neer, waarna wij kijken wat hiervoor de beste oplossing is. 

Magazijn quickscan

Om de beste inschatting te kunnen maken voor de beste oplossing voor uw magazijn komen wij graag langs. Tijdens ons bezoek kunnen wij een duidelijke inschatting maken. 

Implementatie Augmented Reality (AR)

Nadat het plan is uitgewerkt en met u is afgestemd beginnen wij aan de implementatie van het project. 

Kies voor een hogere efficiëntie en minder fouten

Samen met u halen we het maximale resultaat uit uw warehouse of logistiek centrum.
Stuur een bericht of bel ons direct voor een afspraak.

Arne Van Erum
Business Development Engineer

Kies voor een hogere efficiëntie en minder fouten

Samen met u halen we het maximale resultaat uit uw warehouse of logistiek centrum. Stuur een bericht of bel ons direct voor een afspraak.

Stuur mij een berichtOf bel +32 53 825 880

Arne Van Erum
Business Development Engineer