Rugged laptop

Ondersteun uw mobiele medewerkers met een rugged laptop, waarmee ze in alle omstandigheden aan de slag kunnen. Rugged laptops zijn zeer robuust gebouwd ; ze overleven schokken, stof, water en valpartijen. Ze blijven zelfs werken bij extreme temperaturen! Ook zijn deze vaak goed leesbaar in direct zonlicht.

Een rugged laptop is ideaal voor uw buitendienst medewerker. Kies een rugged laptop die voldoet aan uw wensen aangaande:

  • duurzaamheid en robuustheid
  • formaat (schermgrootte)
  • systeemconfiguratie (hardware opties, beschikbare poorten)
  • flexibiliteit (omvormbaarheid tot een tablet)
Demo aanvragenBekijk onze merkenGebruik de selector

Waar moet een rugged laptop tegen kunnen?

Schok- en valbestendigheid

Rugged laptops moeten schok- en valbestendig zijn. Daarom zijn ze voorzien van een extra sterke behuizing die tegen een stootje kan. Zowel de binnenkant als de buitenkant zijn schok resistent. U hoeft dus niet bang te zijn dat het scherm, het moederbord of andere interne chips kapot gaan.

Stof, zand en water

In fabrieken en magazijnen komt een hoop stof vrij. Wanneer men op dit soort locaties werkt kan het al snel voorkomen dat er stof in de ventilators van de laptop komt waardoor deze verstopt raken. Rugged laptops zijn voorzien van passieve koeling of van ventilatie met extra fijne filters. Hierdoor is de kans dat stof en zand in uw ventilatoren terecht komt aanzienlijk kleiner, en gaat de rugged laptop dus ook langer mee. Daarnaast moet een rugged laptop  uiteraard ook waterdicht zijn. Water en elektronische apparaten gaan niet goed samen. Waterschade zorgt er al snel voor dat uw apparaat kortsluiting krijgt en er helemaal mee stopt. Dit betekent vaak extra kosten. De rugged laptops zijn verkrijgbaar in verschillende klassen wat betreft de waterdichtheid. Het is belangrijk hierop te letten zodat de gekozen uitvoering past bij de omgeving waar de rugged laptop gebruikt wordt. Zo kunt u hem in alle situaties blijven gebruiken en verliest u geen kostbare tijd.

Fel licht

Naast dat het scherm ijzersterk is kan het ook in fel zonlicht gemakkelijk gebruikt worden. De rugged laptops beschikken over beeldschermen die extra helder zijn. Daarnaast zijn ze voorzien van een anti reflecterende coating.

Rugged laptop certificering

Rugged laptops kunnen over verschillende certificeringen beschikken. De rugged laptops van onze partners Zebra, Getac, Durabook en Panasonic kunnen beschikken over de volgende certificeringen (afhankelijk per model).

IP65: Rugged laptops met IP65 zijn volledig bestand tegen stof, zand en andere externe deeltjes. Ook zijn laptops met deze certificering in staat 12.5 liter water per minuut te weerstaan.

IP66: Rugged laptops die beschikken over het IP66 certificaat zijn ook 100% resistent tegen stof, zand en andere externe deeltjes. De interne hardware bij deze laptops is vacuüm geseald, waardoor u er verzekerd van bent dat deze schoon blijft. Apparaten met deze certificering kunnen ook zeer goed tegen waterdruk. Ze kunnen een stroom van 100 liter water per minuut weerstaan en zijn bestand tegen hoge druk waterstralen van max. 12,5 mm breed.

MIL-STD-810: Wanneer een rugged laptop over deze certificering beschikt, betekent dit dat zij voldoen aan de militaire standaarden. Dit houdt het volgende in:

  • Ze kunnen onder extreme temperaturen werken. Van -32 °C tot 65 °C gedurende meer dan 4 uur. Ook kunnen ze tegen snelle temperatuurschommelingen.
  • Ze zijn bestendig tegen lage druk. Zo werken ze nog 15 km hoogte. Dit maakt het mogelijk de laptops te gebruiken in de bergen en vliegtuigen.
  • Ze zijn bestendig tegen een val tot 1,5 meter.
  • Ze zijn bestand tegen zoutnevel. Hierdoor worden de interne elektrische onderdelen niet aangetast.
  • Ze zijn bestendig tegen hevige vibratie.

ATEX: ATEX gecertificeerde rugged laptops mogen gebruikt worden in omgevingen met explosiegevaar. Denk hierbij aan opslagplaatsen van zeer brandbare goederen. ATEX gecertificeerde rugged laptops zijn zodanig ontworpen dat er geen vonkvorming kan ontstaan.

Welke rugged laptop heb ik nodig?

Naast dat het scherm ijzersterk is kan het ook in fel zonlicht gemakkelijk gebruikt worden. De rugged laptops beschikken over beeldschermen die extra helder zijn. Daarnaast zijn ze voorzien van een anti reflecterende coating.

Vraag een offerte aan

Onze rugged laptop merken

Loading

Vraag een offerte aan voor

Rugged laptop

"*" geeft vereiste velden aan

Uw gegevens

Kies voor een hogere efficiëntie en minder fouten

Samen met u halen we het maximale resultaat uit uw warehouse of logistiek centrum.
Stuur een bericht of bel ons direct voor een afspraak.

Reinier Peelen
Project Engineer

Stuur mij een berichtOf bel +31 321 314 220

Kies voor een hogere efficiëntie en minder fouten

Samen met u halen we het maximale resultaat uit uw warehouse of logistiek centrum. Stuur een bericht of bel ons direct voor een afspraak.

Stuur mij een berichtOf bel +31 321 314 220

Reinier Peelen
Project Engineer