Skip to main content

Logistieke automatisering

Logistieke automatisering versnelt bedrijfsprocessen en verhoogt de algemene efficiëntie.

Automatisering van de logistieke processen verwijst naar het gebruik van besturingssystemen, machines, hardware of software om de efficiëntie van bepaalde logistieke processen te verbeteren. Meestal gaat het hier dus over automatisatieprocessen in distributiecentra of warehouses.

Lees verder
Arbeidsbesparing door sneller kunnen werken
Minder fouten geeft lagere kosten en hogere klanttevredenheid
Veiliger werken

Hoe wordt logistieke automatisering geïmplementeerd in warehouses?

In grote warehouses kunnen Autonomous Mobile Robots of kortweg AMR’s, ingezet worden om al een aanzienlijk stuk van het logistieke proces te automatiseren. Dit zijn robots die zij aan zij werken met mensen. AMR’s reduceren tijdrovende en onnodige verplaatsingen van uw medewerkers.

Het grootste voordeel van automatisering is de arbeidsbesparing dat het een bedrijf zal opleveren. Daarnaast wordt ook de kwaliteit en nauwkeurigheid van de bedrijfsprocessen aanzienlijk verbeterd, wat bedrijven in staat stelt om nauwkeuriger en foutloos te werken. Met andere woorden, logistieke automatisering versnelt bedrijfsprocessen en verhoogt de algemene efficiëntie.

In een supply chain (inkoop, distributie, klantenservice) zijn er heel wat processen die kunnen worden geautomatiseerd. DatAction adviseert haar klanten zowel bij de conceptuele als praktische uitwerking van dergelijke automatiseringsprocessen in de warehouse-omgeving.

Voordelen van Autonomous Mobile Robots (AMR’s)

AMR’s bieden volgende voordelen:

Hogere Return on Investment
De investering in AMR’s zorgt voor een hogere ROI. Zo worden de doorlooptijden sterk geoptimaliseerd, wat een distributiecentrum ook toelaat meer leveringen per dag te realiseren. Daarbovenop worden de personeelskosten ook sterk gedrukt.

Veiliger werken
Werknemers worden gevrijwaard van monotone, gevaarlijke en soms zelfs smerige taken. De medewerkers kunnen met andere woorden veiliger werken in een nette omgeving en hun takenpakket wordt ook aangenamer.

Efficiënte integratie
AMR’s maken onderdeel uit van een totaaloplossing waarbij hardware en software gecombineerd worden. De integratie met het het achterliggende WMS of ERP systeem gebeurt erg vlot en efficiënt, zonder dat er wijzigingen dienen te gebeuren binnen dit WMS of ERP systeem. Anderzijds is de uitrol en integratie van de robot op de werkvloer ook zeer rechttoe rechtaan.

RAAS model
Tenslotte kan u ook kiezen voor een RAAS model (Robots AS A Service) om op die manier upfront cash investeringen te vermijden. Met een maandelijkse fee verzekert men zich van robot hardware & onboarding software, cloud services en 24×7 (technical) support.

Bolt - Mobiele werkplek

DatAction heeft in-house een extra logistieke oplossing ontwikkeld, als tussenoplossing voor volledig geautomatiseerde warehousing: de mobiele werkplek “BOLT”. Onze BOLT’s helpen loopafstanden in een warehouse te verminderen, de efficiëntie van logistieke processen te verhogen en ze bieden een all-in-one oplossing voor veel gebruikers. De mobiele werkplek wordt op maat ingericht waardoor de eindgebruiker overal in het warehouse zijn of haar logistieke tools bij de hand heeft, bv. een scanner, monitor, labelprinter of A4-printer enzovoort.

Behoefte aan logistieke automatisering in uw bedrijf? Neem gerust contact op voor meer informatie of om te bespreken wat de mogelijkheden zijn voor uw logistieke processen.

Uw vraagstuk

U legt uw vraagstuk bij ons neer, waarna wij kijken wat hiervoor de beste oplossing is. 

Magazijn quickscan

Om de beste inschatting te kunnen maken voor de beste oplossing voor uw magazijn komen wij graag langs. Tijdens ons bezoek kunnen wij een duidelijke inschatting maken. 

Implementatie

Nadat het plan is uitgewerkt en met u is afgestemd beginnen wij aan de implementatie van het project. 

Kies voor een hogere efficiëntie en minder fouten

Samen met u halen we het maximale resultaat uit uw warehouse of logistiek centrum.
Stuur een bericht of bel ons direct voor een afspraak.

Reinier Peelen
Project Engineer

Kies voor een hogere efficiëntie en minder fouten

Samen met u halen we het maximale resultaat uit uw warehouse of logistiek centrum. Stuur een bericht of bel ons direct voor een afspraak.

Stuur mij een berichtOf bel +31 321 314 220

Reinier Peelen
Project Engineer