RFID

RFID, voluit Radio Frequency Identification, stelt u in staat om op elk moment het overzicht te bewaren. Via technologie die gebruik maakt van radiosignalen, identificeert en lokaliseert u personen of objecten van een afstand. Razendsnel en zonder optische scanning!

RFID kan in verschillende sectoren toegepast worden zoals manufacturing, logistiek, retail, E-commerce en havens.

Demo aanvragenBekijk onze merkenGebruik de selector

Hoe werkt RFID?

De data wordt opgeslagen op een minuscule chip, welke zich in een label of in een herbruikbare behuizing kan bevinden. Via radiogolven leest een elektromagnetische lezer de gegevens op de chip af. De informatie kan voorgesteld worden op een kaart en vervolgens op elk vast of mobiel scherm geraadpleegd worden.

Eén van de grootste voordelen is dat er geen fysiek contact meer nodig is met het product waarop de tag bevestigd is. Actieve RFID-tags, die autonoom signalen afgeven, kunnen zelfs vanop grote afstand gelezen worden.

Wat zijn de voordelen van RFID?

Contactloos proces
De data wordt via radioantennes van de transponder naar het leestoestel en resp. van het schrijftoestel naar de transponder overgebracht. Daarbij is er noch visueel contact, noch fysiek contact nodig. De radiosignalen kunnen door verschillende materialen dringen. Dat leidt niet alleen tot een snellere detectie van de goederen, maar heeft ook als voordeel dat ontoegankelijke delen makkelijker bereikt kunnen worden.

Snelle data-uitwisseling
De draadloze overdracht van de data tussen zender en ontvanger verloopt haast zonder vertragingen.

Bulkdetectie
RFID-lezers kunnen meerdere RFID-tags in grote hoeveelheden tegelijk uitlezen. In theorie is er dan slechts één scanproces nodig om alle producten van een pallet of transportcontainer te detecteren.

Nagenoeg foutloos
RFID-labels halen een leesresultaat van nagenoeg 100 %. RFID-systemen bieden extra zekerheid: ze kunnen foute tags herkennen en deze uitsluiten.

Veiligheid dankzij versleuteling
Zelfs bij het gebruik van platte tekst kan de data versleuteld worden overgedragen. Hierdoor is een toegangscontrole ook mogelijk.

Ongevoelig voor externe factoren
Extreme omgevingsomstandigheden, zoals grote temperatuurschommelingen, hitte, koude of vocht zijn geen probleem voor RFID-tags. Ook producten die later na verloop van tijd onderworpen worden aan speciale nabehandelingen of reinigingsprocessen kunnen op betrouwbare wijze met RFID geïdentificeerd worden.

Herbruikbaar
In tegenstelling tot klassieke geprinte barcodes kunnen de gegevens op een RFID-chip nadien steeds gewijzigd of aangevuld worden.

Onzichtbaar
De minuscule RFID-transponders kunnen onopvallend in de meeste etiketten geïntegreerd worden.

Als RFID-leverancier en integrator, definieert, ontwikkelt en integreert DatAction de meest geschikte RFID-oplossing voor uw te automatiseren bedrijfsproces.

Onze RFID merken

Loading

Vraag een offerte aan voor

RFID

"*" geeft vereiste velden aan

Uw gegevens

Kies voor een hogere efficiëntie en minder fouten

Samen met u halen we het maximale resultaat uit uw warehouse of logistiek centrum.
Stuur een bericht of bel ons direct voor een afspraak.

Reinier Peelen
Project Engineer

Stuur mij een berichtOf bel +31 321 314 220

Kies voor een hogere efficiëntie en minder fouten

Samen met u halen we het maximale resultaat uit uw warehouse of logistiek centrum. Stuur een bericht of bel ons direct voor een afspraak.

Stuur mij een berichtOf bel +31 321 314 220

Reinier Peelen
Project Engineer