Skip to main content
Blog

De specialist weet waar hij het over heeft

De specialist weet waar hij het over heeft

februari 2022

Het is essentieel om uw besturingssysteem regelmatig te updaten. Bijvoorbeeld omdat u de security van uw MDM (mobile device management) altijd op het hoogste niveau wilt houden.

De nieuwe generatie Android 11 heeft behoorlijk wat invloed op uw MDM-tool. Zo zijn er vanuit Android best wat restricties op het configureren van MDM toestellen. DatAction heeft de know-how om u hierbij te helpen. Specialist Younes vertelt je er alles over in dit blog.

Lees bericht
Android 11 logistieke automatisering en magazijn automatisering

Android 11, vertel daar eens iets meer over

“Android 11 is het nieuwste Operating Systeem dat Google recentelijk heeft uitgebracht. Deze is in de “end-user” wereld al uitgerold op de meer bekende smartphones, maar in de industriële omgeving heeft het systeem nog maar net zijn intrede gedaan. Android 11 heeft ten opzichte van zijn voorgangers een iets andere architectuur, zeker op securityniveau. Bepaalde rechten op geïnstalleerde applicaties bleven bij de oudere Android-versies gewoon open en toegankelijk voor iedereen. Bij Android 11 is dit net iets anders.” 

Wat zijn mogelijke knelpunten die daardoor kunnen ontstaan?

“De applicatie heeft nu enkel en alleen rechten op zijn eigen “werk” folder. Het pushen van bepaalde bestanden die zich op een andere locatie bevinden, is niet meer mogelijk. Ook de EMM’s hebben hier nog wat problemen mee. Men kon bijvoorbeeld d.m.v. mobile device management een applicatie installeren op het toestel en daarbij ook de juiste configuratie instellen. Met Android 11 is dit niet (meer) mogelijk. Leveranciers geven wel alternatieven aan om alsnog via een MDM de juiste configuratie op de juiste plaats te krijgen, zodat het toestel kant en klaar is voor onze klanten. De verschillende EMM-leveranciers zijn hier ook druk mee bezig.”

Hoe helpt DatAction bij het enrollen van Android 11?

“DatAction heeft de juiste know-how en kan bedrijven hierin assisteren en adviseren. Wij kunnen toestellen alsnog volledig automatisch configureren via een bepaalde MDM. Wij willen continu up-to-date blijven van zulke veranderingen en gaan dan ook altijd direct aan de slag met vergaand testwerk. Zo ontdekken we direct waar de struikelblokken zitten. Die kunnen we aankaarten en bespreken met verschillende leveranciers. Samen komen we tot een mooi resultaat dat werkt!”

Waarom is het zo essentieel om hiervoor een specialist in te schakelen?

“De specialist weet waarover hij het heeft! Doordat wij kort op de bal spelen, zorgen wij ervoor dat dat er weinig tijd wordt verspild en de klant snel kan beschikken over de toestellen die op de juiste manier zijn geconfigureerd met Android 11. Dat is essentieel voor hun bedrijfsvoering!”

Wilt u verder praten over de producten en oplossingen van DatAction voor uw bedrijf?

Samen met u halen we het maximale resultaat uit uw warehouse of logistiek centrum. Voor meer informatie over de Nederlandse of Belgische markt kunt u contact met ons opnemen via onderstaande knop.

20 februari, 2022

Leestijd: 5 minuten

x bekeken

Share