Skip to main content
Blog

Deel 1: De voordelen en uitdagingen van Terminal Emulatie

By No Comments3 min read

Deel 1: De voordelen en uitdagingen van Terminal Emulatie

In twee blogs vertellen we u meer over Terminal Emulatie. In dit eerste blog zoomen we in op de achtergrond van deze technologie en kenmerken van Terminal Emulatie zoals wij die aanbieden.

Lees verder

Over Terminal Emulatie

Vandaag de dag werken nieuwe mobiele computers, terminals of clientcomputers met grafisch aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke touchscreens. Hoewel Graphical User Interfaces, (Grafische gebruikersinterfaces, GUI’s) en webgebaseerde applicaties tegenwoordig wijdverspreid zijn, is het voor sommige bedrijfsprocessen toch een uitdaging om met moderne applicaties en touchscreens te kunnen werken.

Deze bedrijven hebben nog steeds legacy WMS, MES en ERP systemen in gebruik die draaien op mainframes of oudere servers. Denk hierbij aan Unix-, Linux-, IBM mainframes, AS/400-systemen etc. De systemen zijn vaak gebaseerd op tekst gebaseerde interfaces en vereisen terminaltoegang om ermee te communiceren.

Terminal-emulatiesoftware stelt bedrijven al jarenlang in staat om op een efficiënte manier verbinding te maken met deze legacy-systemen en ermee te werken. Maar hoe kunt u nu moderne mobiele computers met touchscreens koppelen aan deze systemen en profiteren van alle moderne nieuwe mogelijkheden en een intuïtieve gebruikersinterface?

 

De oplossing van DatAction

DatAction biedt verschillende oplossingen aan die specifiek ontworpen zijn om organisaties in staat te stellen om te werken met legacy-systemen en mainframes via moderne apparaten zoals mobiele computers, tablets, barcode scanners, wearable computers en handheld-apparaten met touchscreens. Dit doen we door met behulp van moderne tooling een grafische tussenlaag te leggen tussen de ‘legacy terminal emulatie software’ en de hardware.

Kenmerken van de oplossingen voor Terminal Emulatie van DatAction:

1

Gebruiksvriendelijke interface: een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface, geschikt voor vrijwel alle moderne mobiele computers, pda’s, wearable computers en tablets waardoor het gemakkelijk is om verbinding te maken met externe systemen en snel aan de slag te gaan. Het minimaliseert de leercurve voor gebruikers en vereist geen uitgebreide technische kennis om te gebruiken.
2

Aanpasbaarheid en scripting: uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en scripting om taken te automatiseren en workflows te stroomlijnen. We zijn in staat om macro’s en scripts maken om repetitieve taken te vereenvoudigen, gegevens te manipuleren en complexe interacties met externe systemen uit te voeren.
3

Emulatieprotocolondersteuning: ondersteuning van alle belangrijke emulatieprotocollen, zoals TN3270, TN5250, VT100, VT220 en meer. Hierdoor kunnen bedrijven verbinding maken met diverse legacy-systemen en mainframes, en op een naadloze manier werken met verschillende interfaces.
4

Centraal beheer: mogelijkheden voor gecentraliseerd beheer waarmee IT-beheerders de software kunnen implementeren, configureren en beheren op meerdere apparaten binnen de organisatie. Dit vereenvoudigt het beheerproces en zorgt voor consistentie en controle over de terminal-emulatieomgeving.
5

Integratiemogelijkheden: er kan worden geïntegreerd met andere IT-systemen en applicaties, waaronder enterprise mobility management (EMM) en mobile device management (MDM) tools. Dit vergemakkelijkt de naadloze integratie van terminal-emulatiefunctionaliteit in bredere bedrijfsworkflows en -processen.

In ons volgende blog beschrijven we twee voordelen én twee uitdagingen van Terminal Emulatie. Wilt u nu al meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder.

Wilt u verder praten over de producten en oplossingen van DatAction voor uw bedrijf?

Samen met u halen we het maximale resultaat uit uw warehouse of logistiek centrum. Voor meer informatie over de Nederlandse of Belgische markt kunt u contact met ons opnemen via onderstaande knop.

Ook interessant: