Skip to main content
Blog

​Goede voornemens voor 2023

​Goede voornemens voor 2023

Het opstellen van goede voornemens voor uw bedrijf kan helpen om het jaar op positieve wijze van start te gaan! Wij hebben alvast drie goede voornemens op een rijtje gezet die u dit jaar zeker gaan helpen.

Lees bericht

1. Zorg voor goede apparatuur

Goed werkende apparatuur is van groot belang voor een optimaal functionerend warehouse of logistiek bedrijf. Analyseer regelmatig de hardware die op dit moment gebruikt wordt. Relevante vragen daarbij zijn:  – is alle hardware 100% inzetbaar? – heb ik genoeg back-up hardware? – is alle software up-to-date?

Het wereldwijde chiptekort en de toegenomen vraag naar hardware, hebben de wachttijden bij sommige fabrikanten doen oplopen van enkele weken tot soms wel maanden. Wij weten onze weg bij verschillende topmerken en kunnen u goed adviseren met betrekking tot levertijden én eventuele alternatieven. Samen houden we uw apparatuur in topconditie!

2. koester uw personeel

Personeel is schaars. Koester ze daarom met onder meer een fijne werkomgeving. Denk na over oplossingen die het werk makkelijker én leuker maken. Een voorbeeld hiervan is het versimpelen van werkprocedures, zodat u nieuw personeel efficiënter kunt laten starten. Apparatuur (bijvoorbeeld een wearable oplossing) dat werk eenvoudiger maakt, draagt hier in belangrijke mate aan bij. Een andere oplossing is een mobiele werkplek zoals de BOLT. Hiermee hebben medewerkers direct toegang tot hun belangrijkste apparatuur. Dat scheelt niet alleen tijd, maar vermindert ook fouten!

3. kijk vooruit

De wereld verandert in rap tempo. Nieuwe technologieën en zienswijzen volgen elkaar snel op. Het is daarom belangrijk om vooruit te blijven kijken. Zo wordt de komende jaren een transitie verwacht waarbij warehouses en logistieke bedrijven adaptiever moeten worden. Hierdoor kunnen ze zich sneller aanpassen aan veranderingen in de markt. Met een zogenaamde agile werkwijze bent u in staat sneller in te spelen op veranderingen en zit u niet volledig vast aan protocollen. Slimme software die u tijdig voorziet van relevante informatie kan helpen bij meer agile werken. Hiermee kunt u uw proces namelijk beter bijsturen. Met een passend WMS kunt u een nieuwe werkwijze ook sneller implementeren.

Ook in 2023 aan uw zijde!
We weten hoe uitdagend het kan zijn om goede voornemens vast te houden. Daarom zijn we ook in 2023 graag uw gids als het aankomt op advies over en implementatie van slimme oplossingen die uw werk efficiënter, eenvoudiger en leuker maken. Neem contact op met onze adviseurs voor een inspirerend gesprek.

Wilt u verder praten over de producten en oplossingen van DatAction voor uw bedrijf?

Samen met u halen we het maximale resultaat uit uw warehouse of logistiek centrum. Voor meer informatie over de Nederlandse of Belgische markt kunt u contact met ons opnemen via onderstaande knop.

2 januari, 2023

Leestijd: 5 minuten

x bekeken

Share