Skip to main content

Woodvision

Woodvision

Woodvision B.V., gevestigd in Kampen, ontwikkelt en produceert kwalitatief hoogwaardige
tuinhoutproducten om het buitenleven voor iedereen zo optimaal mogelijk te maken.
85 gepassioneerde werknemers werken dagelijks aan de merken Woodvision en Hillhout om daarmee voor elke situatie en wens de juiste beleving te creëren. De veelzijdige collectie van ca. 6.500 tuinhoutproducten staat op een opslagterrein van maar liefst 70.000 m2. Het bedrijf is volop bezig met een digitale transformatie, waaraan wij ook een waardevolle bijdrage mochten leveren.

Lees verder

Leestijd: 5 minuten

x bekeken

De vraag

Woodvision maakt de beweging van analoog naar digitaal, waarbij zoveel mogelijk processen worden gedigitaliseerd. Dit betreft zowel software als hardware. Wij hebben Woodvision van advies tot implementatie meegenomen in deze verandering. Een belangrijk uitgangspunt, omdat er op het grote opslagterrein vooral in de buitenlucht wordt gewerkt, is dat de leesbaarheid van de hardware in alle omstandigheden (denk aan fel zonlicht) goed moet zijn. Ook is de stabiliteit van de systemen een belangrijke factor.

De oplossing

Op het gebied van hardware is er gekozen voor de Zebra TC58, omdat deze een 6 inch beeldscherm heeft met een hogere NITS waarde dan een traditionele handterminal. De hogere NITS waarde zorgt ervoor dat het scherm duidelijker leesbaar blijft bij fel zonlicht. De Zebra TC58 beschikt over een flexrange scan engine. Zo kunnen medewerkers barcodes van zo’n 40 cm tot wel 12 meter ver scannen. Alle hardware van Zebra wordt vanaf nu veilig opgeborgen én opgeladen in onze slimme laad- en uitgiftekast.

We hebben daarnaast het MDM platform van SOTI geïmplementeerd. Met dit platform kan DatAction optimaal support verlenen aan Woodvision. Zo kunnen de terminals van Zebra bijvoorbeeld op afstand worden overgenomen en kunnen we de nodige updates op elk willekeurig tijdstip naar de apparatuur ‘pushen’.
Ook maakt Woodvision gebruik van onze eigen DatAction foto applicatie. Deze applicatie kan worden geïmplementeerd op de TC58 en zorgt ervoor dat je geen los fototoestel of losse telefoon meer nodig hebt om foto’s (van bijvoorbeeld beschadigingen) te maken. Dit zorgt voor meer eenvoud in het inbound en outbound proces.

Het resultaat

Medewerkers van Woodvision zijn enthousiast over de geïmplementeerde hardware en software. Er kan nu sneller en efficiënter worden gewerkt, er is een lager risico op fouten en medewerkers ervaren meer grip en autonomie in hun werk

Bij de implementatie van ons WMS (SAP-EWM) heeft DatAction ons goed ondersteund in de selectie van de meest geschikte hardware. Met name de keuze voor een scanner was van doorslaggevend belang. Onze wens was één type scanner voor zowel korte als lange afstanden, en zijn daarin geslaagd met de Zebra TC58.
De levertijd van de TC58 was in Corona-tijd nog even spannend door productie-perikelen in China, maar ook voor die situatie heeft DatAction een
passende tussenoplossing met een alternatief device aangeboden, zodat ons WMS-project geen vertraging heeft opgelopen.

Peter van der VeldeDirecteur Operations