Skip to main content
Blog

Deel 2: De voordelen en uitdagingen van Terminal Emulatie

By No Comments3 min read

Deel 2: De voordelen en uitdagingen van Terminal Emulatie

In ons eerste blog over Terminal Emulatie schreven we over de achtergrond van deze technologie en kenmerken van Terminal Emulatie zoals wij die aanbieden.
In dit tweede blog delen we graag twee concrete voordelen én twee uitdagingen waar u rekening mee moet houden bij de implementatie van Terminal Emulatie.

Lees verder

Voordeel 1: hogere productiviteit

U kunt verbinding maken met verschillende systemen en applicaties via één vernieuwde interface. Dit vermindert de noodzaak om tussen verschillende programma’s te schakelen, waardoor tijd en moeite worden bespaard. Daarnaast kunnen sneltoetsen en macro’s worden gebruikt om repetitieve taken te automatiseren, wat de productiviteit verhoogt en de kans op fouten vermindert. Een vernieuwde interface maakt de schermen ook eenvoudiger en prettiger leesbaar voor de gebruiker.

 

Voordeel 2: kostenbesparing

Modernisering van uw Terminal Emulatie kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren; in plaats van te investeren in andere hardware en/of software, kunt u alle moderne functies die hedendaagse hardware biedt gebruiken. De leercurve is laag omdat de meeste gebruikers tegenwoordig al volledig vertrouwd zijn met touchscreens op telefoons en tablets. Daardoor is een grafische (touch) interface voor de gebruikers eenvoudig te begrijpen. Modernisering verlengt de levensduur van systemen en apparatuur, waardoor uw bedrijf de waarde van eerder gedane investeringen kan maximaliseren. Ook zijn er geen lange implementatiecycli.

 

Uitdaging 1: geschikt voor alle type gebruikers

Ervaren gebruikers die soms al jarenlang met de oude apparatuur gewerkt hebben, zouden mogelijk bepaalde functies of aanpassingsmogelijkheden kunnen missen die wel beschikbaar waren in een puur opdrachtregelgebaseerde omgeving. DatAction ontwikkelt de grafische laag daarom altijd samen met u. We doorlopen uw bedrijfsproces en ontwerpen op basis daarvan de nieuwe grafische laag. Zo behoudt u de volledige controle over het uiterlijk van de moderne schermen en zorgen we ervoor dat iedereen hier prettig mee kan werken.

 

Uitdaging 2: behoud van compatibiliteit

Omdat er een moderne grafische weergave wordt toegevoegd als een extra laag aan de onderliggende functionaliteiten, kunnen er compatibiliteitsproblemen optreden met specifieke systemen, protocollen of applicaties. Dit kan leiden tot verminderde functionaliteit of problemen bij het uitvoeren van bepaalde taken. Tijdens de inventarisatie brengen we vooraf eventuele probleemsituaties in kaart en bedenken we hiervoor een passende oplossing.

 

Is Terminal Emulatie de juiste stap voor u?

Terminal Emulatie blijft een waardevolle oplossing voor bedrijven die afhankelijk zijn van oudere systemen. DatAction maakt voor Terminal Emulatie gebruik van hoogwaardige platformen zoals SmartTE van Staylinked en Velocity TE van Ivanti. Denkt u er ook aan om de terminals, mobiele barcode scanners, tablets of clientcomputers in uw werkomgeving te moderniseren? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Wilt u verder praten over de producten en oplossingen van DatAction voor uw bedrijf?

Samen met u halen we het maximale resultaat uit uw warehouse of logistiek centrum. Voor meer informatie over de Nederlandse of Belgische markt kunt u contact met ons opnemen via onderstaande knop.

Ook interessant: